30/5/07

GINZA / 銀座




Avui us parlaré de Ginza (銀座), que és una altra de les zones típiques de Tòquio, i que és famosa per la concentració de grans magatzems, botigues i restaurants. Ginza era una zona pantanosa quan Tokugawa Ieyasu va traslladar-se a Edo (antic nom de Tòquio). Els comerciants van començar a instal·lar-s’hi progressivament, fins que l’any 1612 s’hi va construir la casa de la moneda, que és la que va donar el nom a la zona (Ginza = lloc de la plata).

Un foc va destruir la zona el 1872, i l’arquitecte anglès Thomas Waters en va fer la reconstrucció, amb la majoria d’edificis de dos i tres pisos, i un passeig comercial en el carrer d’unió dels ponts Shimbashi i Kyoubashi (per cert, “hashi”, vol dir pont, en japonès, encara que la “h” es transforma amb “b” en el compost). La majoria d’aquests edificis no s’han conservat, i ara hi trobem sobretot grans edificis.

A Ginza hi trobareu un munt de centres comercials (Komatsu, Matsuya, Matsuzakaya, Mitsukoshi, Mosaic, Printemps i Wako), l’edifici Sony, però també botigues molt interessants de paper o del joc de go, per exemple, i el teatre de kabuki (tipus de teatre japonès) Kabukiza (1889).

La meva professora de japonès a l’acadèmia d’allà (la primera vegada que vaig ser a Japó amb una beca) em va aconseguir unes entrades per a un espectacle al Kabukiza, i hi vam anar amb la meva mare japonesa, la Machiko. Va ser molt interessant!!!! Tant l’obra (el concepte de representació, la durada...) com la mitja part i tot el ritual que acompanya aquesta mitja part: hi havia tot de paradetes a dins del teatre amb menjar, etc. i vam comprar-nos un bon plat de sushi i uns pastissets plens d’anko! :)

Per arribar a Ginza, podeu baixar en diverses estacions: Ginza Station (Hibiya Line, Ginza Line, Marunouchi Line), Ginza-itchome Station (Yurakucho Line) o Higashi-ginza Station (Hibiya Line, Toei Asakusa Line), la que us vagi millor, n’hi ha per escollir! ;)




Aujourd’hui je vais vous parler de Ginza (銀座), qui est une des autres zones typiques de Tokyo, et qui est fameuse pour sa concentration de grands magasins, boutiques et restaurants. Ginza était une zone marécageuse quand Tokugawa Ieyasu s’installa à Edo (ancienne dénomination de Tokyo). Les commerçants s’y installèrent progressivement et en 1612 on y construit la maison de la monnaie, ce qui a donné le nom à la zone (Ginza = endroit de l’argent).

Un feu détruit Ginza en 1872, et l’architecte anglais Thomas Waters s’occupa de sa reconstruction, avec la plupart des édifices en deux ou trois étages, et une avenue commerciale dans la rue unint les ponts Shimbashi et Kyoubashi (“hashi”, ça veut dire pont en japonais, même si le « h » se transforme en « b » avec la composition). La plupart des édifices de cette période on été substitués par des constructions plus grandes.

À Ginza, vous y trouverez un tas de centres commerciaux (Komatsu, Matsuya, Matsuzakaya, Mitsukoshi, Mosaic, Printemps et Wako), l’édifice de Sony, mais aussi des magasins très intéressants de papier ou du jeu de go, par exemple, et le théâtre de kabuki (genre de théâtre japonais) Kabukiza (1889).

Ma prof de japonais de l’académie de là-bas (la première fois q je suis allée au Japon grâce à une bourse) a obtenu des tickets pour un spectacle au Kabukiza, et on y est allé avec ma maman japonaise, Machiko. C’était super intéressant!!!! La pièce (le concept de représentation, la durée...) mais aussi la pause et tout le rituel lié à cette pause: il y avait un tas de petits stands dans le théâtre avec de la bouffe, etc. et on s’est acheté une bonne assiette de sushi et des petit gâteaux remplis d’anko ! :)

Pour arriver à Ginza, vous pouvez descendre dans différentes stations: Ginza Station (Hibiya Line, Ginza Line, Marunouchi Line), Ginza-itchome Station (Yurakucho Line) ou Higashi-ginza Station (Hibiya Line, Toei Asakusa Line), celle qui vous ira mieux, vous en avez à choisir ! ;)